„Amióta beolottak, egyszerűen vége az előző életemnek, nem vagyok önmagam”- Az oltás lett egészségi állapotunk új bűnbakja? A szomszéd vakcinája mindig zöldebb érzés mellé mintha társult volna az is, hogy az oltás után annyira monitorozzuk magunkat, mint ahogy előtte sohasem.

Vak vezeti Cinát… egy zárt konteo-csoportban ez garantált!

Persze, tényleg nem tudhatjuk pontosan, mit is kaptunk az oltóanyaggal, mint ahogy – egy hétköznapi fogyasztói szokást nézve – a Coca Cola sem osztja meg velünk titkos receptjét évtizedek óta. Mégis, ha megkívánjuk, gondolkodás nélkül iszunk belőle, pedig ezért cserébe még védettségi igazolvány sem jár. Lehet, hogy éppen akkor utálnánk meg, ha járna valami bónusz a fogyasztásáért.

Nem tudni, a tyúk volt előbb vagy a vakcina…

Mindenesetre egzotikus élmény volt tíz héttel az első oltásom után belépnem abba a Facebook-csoportba, ahol az azonos anyaggal oltottak nagy hányada azon lamentál, hogy szinte az összes jelenlegi egészségügyi problémájuk az oltás miatt alakult ki és/vagy állandósult.

Előtte nyilván makkegészségesek voltak, vagy szelektív az emlékezetük. Ezzel laikusként nem lebecsülöm az oltások kockázatát (sőt!), de ha valaki – szintén nem hozzáértő – szinte mindent az oltásra fog több héttel annak beadatása után, akkor annak a Coca Cola-t sem javasoljuk.

Nézzük, hogy – az egyébként hasznos tapasztalatok megosztása mellett – mekkora egy ilyen zárt csoport állatkert-szekciója.

Túlkapások TOP 12-es listája:

  1. ‘Azóta’ híztam 2 kg-ot
  2. Folyamatosan szomjas vagyok
  3. Furcsa fehér foltok lettek a körmömön
  4. Fáj a térdem
  5. Kattog a nyakam
  6. Gyorsan kiszárad a bőröm
  7. Rossz az emésztésem
  8. Magas a vérnyomásom
  9. Alacsony a vérnyomásom
  10. Romlott a látásom

Tájékozatlan mohók koronázatlan,  de vakcinált királynője:

„Igazából nincs bajom az elsőtől, de már mennék külföldre nyaralni, és mivel a 2. dózist ennél az oltóanyagnál csak 3 hónapra adják, szerintetek nem kérhetek valami mást? Elvileg a kínait erre lehet, mert annak nincs mellékhatása.” Tudnánk, hol van ilyenkor az admin, vagy úgy egyáltalán a rendszer őre, ami ennél sokkal kevesebbért simán letilt egy profilt egy egész (online) életre…

A dramatizálást csúcsra járatók között nagy volt a verseny.  Nem kérdés, hogy ennél a pontnál rejtettem el a csoport értesítéseit: „Amióta beolottak, egyszerűen vége az előző életemnek, nem vagyok önmagam…”

Még mielőtt pedig a hipochonder énem a vakcinára akarta volna kenni a testem összes baját, kiléptem a poszt vakcina-szindrómában agonizálók csoportjából.