Kezdtem aggódni, hogy talán valami baj ért. Gondoltam is rá, hogy mi lehet veled, mert  egészen elképesztő dolgot vettem észre:  az elmúlt egy egész napban semmit nem osztottál meg magadról. Eleve elmaradt a reggeli fotód arról, hogyan keltél fel reggel, vagy mit ettél. Ahogy azt sem voltál képes tudatni ezernél több ismerősöddel, hogy ma milyen komoly ember leszel, hiszen mint mindenki más, bemész dolgozni.

Olyan edzőtermi fotót sem posztoltál, ahol lencsevégre kapod a futópadod kijelzőjét, amely mutatja, hogy lefutottal három kilométert. Pedig ennyi ismerőssel így kiszúrni nem játék, szinte követelték, hogy tájékoztasd őket hogylétedről. Mindenki tűkön ült, hogy mi lehet veled. Egy napja semmi hírt nem kaptunk rólad.

Nem érdeklődtél például a közelemben tartandó esemény iránt sem, ahogy valamilyen oldal kedvelésére sem hívtál meg. Azon tanakodtam, hogy lehet, valami egészen súlyos dolog történt veled. Aztán megnyugtattam magam, hiszen ebben az esetben csak bejelentkeztél volna valamelyik kórházba egy bokaficam miatt, mint háborús hős.

Egy szürke országút volt nélküled ma a hírfolyam.

A végén már szinte hideglelést kaptunk attól, hogy nemhogy a kedvedről, a gyomrod állapotáról, a főztjeidről, az állatfotóidról, még a napi aktivitásaidról sem kaptunk hírt. Pedig számunkra mindez jelentette az élet egyetlen értelmét.
Aztán este fél tízkor hála a jó égnek tudattad mindenkivel, hogy köszönöd az aggodalmat, veled minden oké, csak a telefonod elhalálozott, és hogy ugyan kemény napod volt a facebook nélkül, de mint sok durva megpróbáltatást, ezt is túlélted.